matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownolegla
wzor:
Wyznacz wzór funkcji rownoleglej do funkcji f(x)=5 , jesli przechodzi przez punkt P ( 3, 8 )
5 lis 16:31
Boska :
f(x) = 5 y = 5 czyli prosta jest pozioma −−−> jest stała prosta rownoległa ma wzór y = 8
5 lis 16:42