matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
ONA :):
Oblicz
1
3
h ( 1/3 h ) skoro długość boku trójkąta równobocznego wynosi 3
5 lis 15:50
J :
a
√
3
h =
... i podstaw ..
2
5 lis 15:51
ONA :):
to będzie cała wysokość a 1/3 właśnie nie jestem pewna czy 1/3 h =
3
√
3
2
czy 1/3 h =
√
3
2
5 lis 16:00