1 + 2 + ... + n | |
− n2 | |
n+2 |
(n+1)*n | ||
1+2+..+n = | ||
2 |
n*(n+1) | n | n*(n+1) | n | n+2 | |||||
− | = | − | * | = | |||||
2(n+2) | 2 | 2(n+2) | 2 | n+2 |
n*(n+1) − n*(n+2) | n*(n+1 − n − 2) | −n | ||||
= | = | = | = | |||
2*(n+2) | 2*(n+2) | 2*(n+2) |
1 | 1 | |||
= | − | |||
n+2 | 2 |
1 | ||
....jednak: = − | ... ![]() | |
2 |
n | n | |||
= U (1+n)n}{2(n+2)} − | = − | → −1/2 | ||
2 | 2(n+2) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |