matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy ulubione oczywiście
help:
2 log 1/6 + log 9 : log 16 − log 4
4 lis 23:47
pigor:
..., kurde, sądzę, że powinny być nawiasy w twoim zapisie, czyli
2log6
−1
+log9
log6
−2
*9
=
=
log16−log4
2log4−log4
log2
−2
*3
−2
*3
2
log2
−2
−2log2
=
=
=
=
−1
log4
log2
2
2log2
5 lis 00:19