e
tommy: JAK Obliczyć
cospi/10 ?
4 lis 20:08
4 lis 20:09
tommy: nie czaje tego tam
4 lis 20:12
ICSP: raczej

W 3 minuty nie da się zrozumieć czegoś takiego
4 lis 20:15
tommy: w jakim celu jak chce cosiunusa obliczyc potrzebny mi sinus ?
4 lis 20:19
ICSP: | | π | | π | |
cos( |
| ) = √1 − sin2( |
| ) |
| | 10 | | 10 | |
4 lis 20:24
Mila:
| | √5+1 | |
cos(36o)= |
| jest w tablicach |
| | 4 | |
( możesz obliczyć z pięciokata foremnego i złotego podziału przekatnych)
cos
2(36
o)=2cos
2(18
o)−1
licz
4 lis 20:35