matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kto pomoże?
anna:
log
7
2−log
7
98=
15 lis 13:52
':
a patrzyłaś tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
15 lis 13:57
Ergo:
1
1
log
7
=
49
7
15 lis 13:58
Ann:
b
log
a
b − log
a
c = log
a
c
15 lis 14:00
anna:
hallo ale w odpowiedzi jest odpowiedź "2" i jak to wyjdzie?
16 lis 17:35
Nikka:
obliczenia Ergo są błędne z własności, którą zapisała Ann wynika, że wyrażenie jest równe
1
1
log
7
= log
7
= log
7
7
−2
= −2
49
7
2
Anno sprawdź odpowiedź bo 2 na pewno nie wyjdzie....
16 lis 17:56