właściwie proszę o wskazówkę a nie odpowiedź
Greenish: | | 3x2−5x+4 | |
Witajcie, jeśli mam funkcje całą w module: f(x)=| |
| | i mam zbadac przebieg |
| | x−1 | |
jej zmienności to zajmuje się tylko funkcją podmodulową i dopiero po narysowaniu jej wykresu i
przekszta lceniu o Symetrie częściowa badam jeszcze raz już właściwą funkcję?
4 lis 18:44
Greenish: Pomoże mi ktoś z tym? Bardzo mi zależy żeby to zrozumieć. ...
4 lis 18:58
J :
rozbijasz na dwa przypadki f(x) =IAI .... f(x) = A dla A ≥ 0 oraz f(x) = −A dla A < 0..
i badasz ją w przedziałch...
4 lis 19:04
Greenish: A dałoby się na upartego tak jak napisałam, czy niebardzo?
4 lis 19:07
Greenish: Bo przecież w sumie i w jednej metodzie i w drugiej jest podwójna praca z tym tak jakby.
4 lis 19:11
Greenish: Jak myślicie zaliczyli by mi to' moją metodą' ? Później z tego przekształconego wykresu
odczytałabym wszystkie punkty z przebiegu zmienności .
4 lis 19:19
Greenish: Widzę, że już mnie to chyba macie dość przyjaciele, ale w tym roku będę częstym bywalcem.
Matura się zbliża wielkimi krokami 📹
4 lis 19:24
Mila:
Możesz zrobić Twoją metodą. Myślę, że łatwiej będzie rozważyć 2 przypadki.
Jeśli jesteś w LO, to ta funkcja jest za trudna do zbadania.
4 lis 21:48