matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby
tyu:
czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak to zacząć
√
9 − 4
√
2
?
√
9 − 4
√
2
=
√
9 − 2*2*
√
2
więc a=2, b=
√
2
ale jak uzyskać 9
4 lis 18:43
Janek191:
9 − 4
√
2
= ( 2
√
2
− 1)
2
4 lis 18:46
tyu:
dzięki
Janek191
4 lis 18:47