matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie granic
kalinka:
Oblicz granicę:
x
4
− 16
lim
x−2
x→2
4 lis 17:27
Mila:
(x
2
−4)*(x
2
+4)
f(x)=
x−2
(x−2)*(x+2)*(x
2
+4)
f(x)=
⇔
x−2
f(x)=(x+2)*(x
2
+4)
4 lis 17:53