Oblicz
fudin: Hej, chodzi mi głównie o sposób rozwiązania niż samo rozwiązanie

. Zadanie pt. oblicz:
| | 2 | |
[3 * 22/8 − |
| (25/3 − 2−1/3)] : 165/3 |
| | 3 | |
Udało mi się jedynie dojść do tego, że
4 lis 16:30
Mila:
2
2/8=2
14=
4√2
2
5/3=
3√25=
3√32=
3√8*4=2
3√4
16
53=(2
4)
5/3=2
203=
3√220=
3√(26)3*22=2
6*
3√4=64
3√4
Zobacz, czy dobrze przepisałeś, nie pasuje mi 2
2/8
4 lis 17:02
fudin: Jest dobrze przepisane − co do twoich przemian − wszystko jasne i klarowne, problemu z tym
akurat nie mam. Jedyny problem dla mnie to usunięcie 2
2/8 / ujrzenia rozwiązania
4 lis 17:21
Mila:
Tam ma być 223 zamiast 22/8
4 lis 17:31
fudin: Czyli błąd w wydaniu zbioru. Ale fakt − teraz się zgadza i wychodzi. Dziękuję.
4 lis 17:39
Mila:
Liczba 8 ma więcej "brzuszków."
4 lis 17:41