matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ruch jednostajnie przyspieszony i opóźniony
forcek :
Z wysokości 40 m upuszczono obiekt: V=0 g=10m/s. z ziemi po 2 sekundach wystrzelono pocisk : V=10m/s. Gdzie się spotkają ?
4 lis 14:08
PW:
Mówisz, że
m
g ≈ 10
?
s
4 lis 14:23
forcek:
m
g≈10
s
2
4 lis 17:43