matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
ola:
Rozwiąż równanie 2
3
x
* 7
x
−
2
= 4
x
+
1
4 lis 12:38
pigor:
..., np. tak :
2
3x
*7
x−2 = 4
x+1
/*2
−3x
⇔ 7
x−2
= 2
2x+2−3x
⇔ ⇔ 7
x−2
= 2
2−x
⇔
x−2= 2−x
⇔ 2x=4 ⇔
x=2
. ...
4 lis 13:00