matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Bar:
Witam, czy poniższa pochodna jest dobrze rozwiązana?
1
1
f(x)=−3x
4
−2x
3
+x−
√
x
−1= −3*4*x
3
−2*3*x
2
+1−
=−12x
3
−6x
2
+1−
2
√
x
2
√
x
4 lis 11:16
J :
...tak ...
4 lis 11:20