matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykesy funkcji
kasia:
2x−1
jak przekształcić tę funkcję, aby dało się narysować wykres? y= |
|
x+1
4 lis 11:04
kasia:
chyba, że rozpatrzyć przypadki...
4 lis 11:05
J :
2(x+1) − 3
−3
y =
= 2 +
.... rysujesz tą funkcję i odbijasz względem OX..
x+1
x+1
4 lis 11:25
Gray:
... to co pod osią OX
4 lis 11:32
J :
oczywiście...
(lapsus...)
4 lis 11:35