matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonoemtria- tożsamosci
eluśka:
Sprawdź, czy jest to tożsamość trygonometryczna cos
4
x+sin
4
x=1−2sin
2
2x
3 lis 23:03
Eta:
1
(cos
2
x+sin
2
x)
2
−2cos
2
x*sin
2
x= 1−
sin
2
(2x)
2
3 lis 23:14
pigor:
..., co
nie ma nikogo
L=
cos
4
x+sin
4
x=(sin
2
x+cos
2
x)
2
−2sin
2
xcos
2
x= = 1
2
−
1
2
*4sin
2
xcos
2
x= 1−
1
2
sin
2
2x ≠
P
− to nie jest tożsamość
dobranoc
3 lis 23:22
pigor:
zacząłem przed 23:14
i znikam już na pewno
3 lis 23:23
Eta:
3 lis 23:23