matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartości wyrażenia
Przemek:
a) arcsin(sin7π/5) b) sin(arccos(−1/3))
3 lis 21:37
Mila:
7π
2π
2π
sin(
)=sin(π+
)=−sin(
)
5
5
5
7π
2π
2π
2π
a) arcsin(sin(
)=arcsin(−sin(
)=−arcsin(sin(
)=−
5
5
5
5
3 lis 22:22