Równanie kwadratowe z wartością bezwzględną i parametrem.
colki: Dla jakich wartości parametru m równanie x
2+2(m−3)|x|+m
2−1=0 ma trzy różne rozwiązania? Dla
znalezionej wartości parametru m podaj rozwiązania tego równania. Prosiłabym o podanie
warunków zadania, to co zrobiłam to podstawienie za |x| niewiadomej t i mam
t
2+2(m−3)t+m
2−1=0. Tu pojawił się mój problem, bo nie wiem jakie powinnam jeszcze zrobić
założenia poza tym że Δ>0 lub Δ=0. Ktoś wytłumaczy?
pigor: .... szkoda,...cisza, nie ma zainteresowane−j(go), a
mógłbym podać... raczej "proste" analityczne rozwiązanie,
a tak

; dobranoc dziewczynom i chłopakom.