matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiem, że trzeba tu jakoś zastosować wzory skróconego mnożenia
Revo:
Oblicz: b) √11−6√2 d) √13+4√3
3 lis 20:56
Revo:
√13+4√3=
√
12
2
+2*2
√
3
*1+1
2
=12+2
√
3
+1=13+4
√
3
=(2
√
3
+1)
2
3 lis 23:39