trygonometria
kyrtap: | | 1 | | 2 | |
Oblicz sin(arcsin( |
| ) + arccos( |
| )) Proszę o wytłumaczenie szczegółowe bo chcę to |
| | 3 | | 3 | |
zrozumieć
3 lis 20:22
kyrtap:
3 lis 20:41
bezendu:
Co chciałeś wczoraj ?
3 lis 20:45
kyrtap: czy aktualne z tym wykładem jest
3 lis 21:01
bezendu:
A co ja mam do tego ? Chcesz to przyjdź a jak nie to nie.. To nie moja sprawa ani nie w moim
interesie to jest tylko w Twoim...
3 lis 21:02
kyrtap: tylko się pytam bo chcę przyjść
3 lis 21:11
kyrtap: 
? ktoś pomoże
3 lis 22:00
3 lis 22:01
Gray: Rozpisz sin(α+β).
Następnie:
| | 1 | | 1 | |
sin(arcsin |
| ) = |
| − z definicji funkcji odwrotnej |
| | 3 | | 3 | |
| | 2 | | 2 | |
sin(arccos |
| ) = jedynka trygonometryczna = √1−cos2(arccos |
| ) = √1− (2/3)2 = |
| | 3 | | 3 | |
| | 1 | |
Podobnie cos(arcsin |
| )=... |
| | 3 | |
3 lis 22:06
Mila:
| | 1 | | 2 | |
W=sin(arcsin |
| +arccos |
| ) |
| | 3 | | 3 | |
| | 1 | | 1 | |
arcsin |
| =α⇔sinα= |
| , cosα oblicz z jedynki tryg. |
| | 3 | | 3 | |
| | 2 | | 2 | |
arccos |
| =β⇔cosβ= |
| , sinβ oblicz z jedynki tryg. |
| | 3 | | 3 | |
W=sin(α+β)=sinα*cosβ+sinβ*cosα
3 lis 22:11
kyrtap: piękne dzięki Mila bardzo dobrze tłumaczysz
4 lis 03:11
Mila:
4 lis 16:11