Rownanie wykladniczo-logarytmiczne
Rysiek: 10
(log x)2+x
log x−20=0
Mógłby ktoś naprowadzic?
3 lis 20:11
Eta:
10(logx)2 = (10logx)logx= xlogx
3 lis 20:15
zombi: 10(logx)2 = (10logx)logx = xlogx
3 lis 20:16
zombi: haha Eta
3 lis 20:16
Eta:
Pewnie skopiowałeś ....
3 lis 20:17
Rysiek: Dziekuje pieknie, sam bym na to nie wpadl
3 lis 20:18
Rysiek: a taki przyklad?
: 3{log15 (x2−4x−4)<1
tam 3 jest do potęgi ten logarytm..
3 lis 20:27
Eta:
| | 1 | |
A może w podstawie logarytmu jest |
| ? |
| | 3 | |
3 lis 20:41