matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dobrze to zrobiłam ?
ola:
2
3
√
x
2
− 5
3
√
x
= 3
3
√
x
= t 2t
2
− 5t − 3 =0 Δ=25+24=49
√
Δ
= 7 t1 = −
1
2
t2= 3 i takie ma być rozwiązanie
3 lis 16:09
J :
..tak, ... teraz oblicz : x ...
3 lis 16:12
ola:
no właśnie i teraz się zgubiłam −
1
2
odpada ?
3 lis 16:15