matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Klaudia:
Jak przedstawić −1 w postaci logarytmu ? (o podstawie 0,5)
3 lis 13:10
ICSP:
log
0,5
2
3 lis 13:12
J :
− 1 = −1 *log
0.5
0.5 = log
0.5
(0.5)
−1
= log
0.5
2 ..
3 lis 13:13
Klaudia:
Dziekuje
3 lis 13:13