Równianie - liczby zespolone
Damian: Witam. Mam do Was pytanie. Nie będę przepisywał treści zadania. Jest dostępne pod tym linkiem:
http://www.matematyka.pl/344684.htm
Moje pytanie jest nastepujące: Dlaczego z równania 2x+9y=0 wyznaczamy tylko y=−2/9x a nie
Pozdro!
3 lis 12:03
3 lis 12:04
pigor: ..., nie będę odpowiadał na to pytanie...;
odpowiedź na nie jest dostępna w ...

mojej P.O.
3 lis 12:35
Damian: Możesz jaśniej kolego

?
4 lis 09:42
Gray: Możesz wyznaczyć też x=... To nie ma znaczenia, bo to to samo − ten sam zbiór punktów (x,y).
4 lis 09:52
J :
....jeśli wyznaczysz x ... to zmienisz warunki: y ∊ R/{0} ..
4 lis 09:56
Gray: ?
4 lis 09:59
J :
... x= f(y) .... zbiór y będzie dziedziną ...
4 lis 10:10
kaczus: przykro mi ale nie jestem w takim stanie żeby się teraz skupiać na zadaniu
też jestem ciekawy dołączam do oczekiwania na odpowiedź
4 lis 17:30