j
zespolony: Wykonać działania:
| | 2 − 3i | |
i23 + i533 + − 2i−57 + |
| |
| | 2i350 | |
i tak mi wyszło:
i
−57 = −i
i
23 = −i
i
5533 = i
i
350 = 1
dobrze te działania powychodziły ?
2 lis 22:44
Mila:
(−i)56*(−i)=[(−i)2]28*(−i)=1*(−i)=−i
i23=i20*i3=1*(−1)*i=−i
i5533=i5532*i=i
i350=i348*i2=1*(−1)=−1
2 lis 23:15
zespolony: licząc dalej ten przykład:
| | 2 − 3i | |
i23 + i533 − 2i−57 + |
| |
| | 2i350 | |
| | 2 − 3i | |
= −i + i − 2 * (−i) + |
| |
| | 2 * (−1) | |
i coś robię źle ? bo inny wynik mam w odpowiedziach.
3 lis 12:47
zespolony: jednak wszystko jest ok.
3 lis 12:49