matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oini456:
Pole trójkąta równobocznego jest równe 4
√
3
, Oblicz średnicę koła opisanego na tym trójkącie
2 lis 21:30
dero2005:
a
2
√
3
= 4
√
3
⇒a =
4
a
√
3
h =
=
2
2
r =
h =
3
2 lis 21:34