Logarytmy
Zuzia : LOGARYTMY: Wiedząc, że log2=030 i log3=0,48 oblicz:
A) log623
b) log10=13√2
15 lis 11:31
BiebrzaFun : napisz porawnie b)
15 lis 11:41
malina18: czy to jest z takiego zbiorku zielonego
15 lis 11:44
BiebrzaFun : | | 20 | |
a)log |
| =log20−log3=log10*2−log3=log10+log2−log3=..dokończ |
| | 3 | |
15 lis 11:45
Zuzia : B to jest tak log 10(w podastawie) = 1/ 3√2
15 lis 12:21
BiebrzaFun : log10....ale co w miejscu kropek?nie może być tylko log10=coś,musi być
log10zczegoś=coś i wtedy 10coś=zczegoś
15 lis 12:52