matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprowadzanie do równania kwadratowego
Mathmen:
3
√
x
2
− 3
3
√
x
= 0
2 lis 20:40
Jolanta:
3
√
x
2
−
3
√
27x
=0
3
√
x
2
=
3
√
27x
x
2
=27x x
2
−27x=0 x(x−27)=0 x=0 lub x=27
2 lis 22:25