matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Frodzia:
1
1
1
oblicz sume
+
+
;
√
1
+
√
2
√
2
+
√
3
√
3
+
√
4
15 lis 11:22
Nikka:
usuń niewymierność z mianownika każdego ułamka np.
1
1
√
1
−
√
2
√
1
−
√
2
=
*
=
= −1 +
√
2
√
1
+
√
2
√
1
+
√
2
√
1
−
√
2
−1
podobnie z 2 i 3 ułamkiem mnie wyszło 1
15 lis 11:28