Kąty
Andrzej : | | 2√5 | | 2sin2 α | |
Kąt α jest ostry i tgα = |
| Oblicz wartosć wyrażenia |
| |
| | 5 | | 1−sin2 α | |
2 lis 19:44
Eta:
1−sin2α= cos2α
to W= 2*tg2α=..................
2 lis 19:47
Andrzej : nie kumam
2 lis 19:48
Eta:
No bo, trzeba być
żabką
| | sinα | | sin2α | |
tgα= |
| to tg2α= |
| |
| | cosα | | cos2α | |
| | 2sin2α | | 2√5 | |
W= |
| = 2* tg2α= 2*( |
| )2=........ |
| | cos2α | | 5 | |
2 lis 19:52
52: cos
2x+sin
2x=1
cos
2x=1−sin
2x
2 lis 19:53
Andrzej : teraz kumam xD
dzięki
2 lis 19:54
Eta:
2 lis 19:57