matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz wyrażenie w postaci poteki o wykładniku 3
Ilona:
zapisujac wyrażen
3
√
9
razy
6
√
81
w postaci potegi liczby 3 otrzymamy
2 lis 19:16
M:
22 wrz 06:03
Jolanta:
3
√
9
*
6
√
81
=
3
√
3
2
*
6
√
3
4
=(3
2
)
1/3
*(3
4
)
1/6
=3
2/3
*3
4/6
=3
2/3
*3
2/3
=3
4/3
22 wrz 09:39