Matematyka
Aga: Rozwiąż równanie x Kreska ułamkowa x+2=3kreska ułamkowa −1 ( nie zapomnij okreslić dziedziny)
2 lis 19:02
2 lis 19:04
Aga: Tak tylko tam pod kreską ułamkową ma być x i dopiero za tym −1
2 lis 19:12
52: czyli
tak

?
2 lis 19:14
Janek191:
To pisz staranniej

x ≠ − 2 i x ≠ 1
Mnożymy na krzyż
2 lis 19:16
Aga: nie samo x pod kreską ułamkową a −1 jest za ulamkiem
2 lis 19:21
Janek191:
| x | | 3 | |
| = |
| − 1 ; x ≠ − 2 i x ≠ 0 |
| x + 2 | | x | |
2 lis 19:22
Janek191:
| x | | 3 − x | |
| = |
| ; pomnóż na krzyż |
| x + 2 | | x | |
2 lis 19:24
Janek191:
I co ?
2 lis 19:37
52: Hmmm Wyjdzie z tego równanie kwadratowe...
To co umie rozwiązać równanie kwadratowe, a nie wie jak do tej postaci dojść...
Dziwne...
2 lis 19:44