matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Marta:
Liczba log
5
8/log
5
15−log
5
30 jest równa: A. −3 B. 3 c. 5 D.10 Proszę o obliczenia
2 lis 17:41
Janek191:
Napisz porządnie , bo nie wiadomo co jest w mianowniku :?
2 lis 17:43
J :
A
2 lis 17:44
Eta:
A)
log
5
8
3log
5
2
3log
5
2
=
=
= −3
15
log
5
30
log
5
2
−1
−log
5
2
2 lis 17:45
J :
3log
5
2
=
= − 3
−log
5
2
2 lis 17:45
Janek191:
log
5
8
log
5
8
log
5
8
=
=
=
log
5
15 − log
5
30
15
log
5
30
1
log
5
2
log
5
2
3
3 log
5
2
=
=
= − 3
log
5
2
−1
− log
5
2
2 lis 17:46
Eta:
2 lis 17:46
Eta:
Kto jeszcze?
2 lis 17:47
J :
...
2 lis 17:47
Lukas:
Ja nie
2 lis 17:48
Eta:
Luk, Luk ...
2 lis 17:49
Lukas:
Eta HELP ME !
2 lis 17:49