matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
klaudia:
ln 2
x
+1
lim x→ −
∞
3
x
+1
2 lis 16:55
Gray:
A możesz napisać z czym konkretnie masz problem? Czy w liczniku nie miało być ln(2
x
+1)?
2 lis 17:49
pigor:
..., no właśnie "wchodzisz" z (−
∞
) i masz :
ln2
x
+1
ln[0]+1
−
∞
+1
−
∞
lim
x→−
∞
=
=
=
=
−
∞
.
3
x
+1
0+1
1
1
2 lis 18:28