równanie trygonometryczne
Archy: 4cos2x−cos2x=2
2 lis 14:59
ICSP: cos2x = 2cos2x − 1
2 lis 14:59
kyrtap: cos2x = 2cosx − 1
2 lis 15:00
kyrtap: cos2x = 2cos2x − 1
2 lis 15:00
Archy: czyli cos2x=32
i co dalej?
2 lis 15:01
kyrtap: wiesz jak się rozwiązuje równania trygonometryczne?
2 lis 15:03
ICSP: źle, popraw
2 lis 15:04
Archy: właśnie się uczę na własną rękę
2 lis 15:04
Archy: | | π | | −π | |
wg. mnie to x= |
| +2kπ lub |
| +2kπ |
| | 6 | | 6 | |
2 lis 15:07
ICSP:
| | √2 | | √2 | |
cosx = |
| lub cosx = − |
| |
| | 2 | | 2 | |
2 lis 15:24