Oblicz granicę
żółtodziób: Oblicz granicę.
lim (x − √x)
x−>∞
2 lis 14:04
ICSP: ∞
2 lis 14:08
Saizou :
np. tak
limn→∞(x−√x)=limn→∞√x(√x−1)=∞
2 lis 14:08
ICSP: ładnie to tak kopiować
2 lis 14:09
Saizou :
wiem że rozwiązał to Gray i chyba nie będzie mał nic przeciwko temu, żeby pokazywać
najkrótsze sposoby xd
2 lis 14:12
ICSP: nie to miałem na myśli
2 lis 14:13
Saizou : a co ?
2 lis 14:14
ICSP: limn→∞ (x − √x) = x − √x jeśli tylko x ≥ 0
2 lis 14:16
Saizou : no tak, ale x∊ℕ
2 lis 14:20
ICSP: co ?!
2 lis 14:21
Saizou : czemu ja tam widziałem "Oblicz granicę CIĄGU"
2 lis 14:22
ICSP:
2 lis 14:26
Saizou : ale tak czy siak dla x≥0, jesli x∊ℛ
2 lis 14:33
Gray: Gray widzi wszystko

i nie ma nic przeciwko niczemu... A może wszystkiemu... Eh, te
podwójne przeczenia...
2 lis 17:25