matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie i nierówność
ola:
Ix +4I=14 Ix + 6I>3
15 lis 07:00
Karolcia:
x+4=14 lub x+4=−14 x=10 lub x=−18 x+6>3 lub x+6<−3 x>−3 lub x<−9 x∈(−
∞
,−9)∪(−3,+
∞
)
15 lis 16:13