matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
Nowa:
Czy można tak dobrać wartosć parametru a, aby funkcja f była ciągła ? a) f(x)=
√
x
2
+5
−1 dla x≠2 =a dla x=2
x−5
b) f(x) =
dla x<0
x+1
=a dla x≥0
2 lis 13:00
Nowa:
pomoże ktos ?
2 lis 13:40