rownanie wykladnicze
arcctg: 3*5x−2*5x*15=5x*5−125
Jak to rozwiazac?
2 lis 12:56
ICSP: Wszystko z 5x przerzuć na jedna stronę. Potem wyciągnij 5x przed nawias.
2 lis 13:00
arcctg: Ja wiem z tym ze nie wiem jak to zapisac, bo caly czas dochodze do wyniku 0=0 a to jest zla odp
2 lis 13:02
ICSP: Pokaż rozwiązanie to postaram się znaleźć błąd
2 lis 13:04
arcctg: 5x(3−25)=5x(5−125)
2 lis 13:05
arcctg: no i?
2 lis 13:13
2 lis 13:13
ICSP: | | 1 | | 12 | |
3 * 5x − 2 * 5x * |
| − 5 * 5x = |
| |
| | 5 | | 5 | |
2 lis 13:14
arcctg: Jesli po prawej ma być
−125 to wyjdzie tak jak powinno
2 lis 13:17
arcctg: dzieki
2 lis 13:18