matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiory
paweł:
Wyznaczyć kresy zbiorów Ak={ kn/k+n+1, n należy do naturalnych }, k=1,2,... . Następnie zbadać ograniczoność i wyznaczyć kresy zbioru :
∞
∪ Ak k=1 Z góry dziękuję za jakąś pomoc
2 lis 11:56