matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pole figury
Tsw:
Wyznacz pole figury F ={z∊C: Im(z
3
) ≥0 i −1≤Im(z)<0} , bardzo proszę o pomoc.
2 lis 10:16
razor:
imz = im(x+yi) = y −1 ≤ y < 0 z
3
= |z|
3
(cos3α+isin3α) im(z
3
) = |z|
3
sin3α |z|
3
sin3α ≥ 0 sin3α ≥ 0 lub z = 0 2kπ ≤ 3α ≤ π + 2kπ
2kπ
π
2kπ
≤ α ≤
+
3
3
3
na zielono nasza figura
trójkąt równoboczny o wysokości 1
2 lis 10:41
we:
y=1/x
2
y=−10x
2
9 sty 10:06