iloczyn
Loka: Iloczyn skalarny − proszę o pomoc

Korzystając z iloczynu skalarnego obliczyć miary kątów między:
wektorem u= (4, −12, 3) i płaszczyzną xOz układu współrzędnych
Wzór znam (ten z arccos), tylko co podstawić za płaszczyznę...
2 lis 00:05
jakubs: Wersory osi
2 lis 00:28
Loka: czyli (1,1,1)?
2 lis 00:39
b.: płaszczyzna xOz ma równanie y=0
2 lis 09:37
Loka: czyli jak?
2 lis 18:33
Loka: dlaczego ta płaszczyzna ma takie równanie? y=0?
2 lis 18:38
Loka: Nie wiem co dalej zrobić, proszę o pomoc
2 lis 19:08
b.: wektor (A,B,C) jest wektorem normalnym płaszczyzny o równaniu ogólnym Ax+By+Cz+D = 0
(tzn. jest prostopadły do tej płaszczyzny)
to jaki jest wektor normalny płaszczyzny y=0?
3 lis 16:53