Help
Bartek: log2325 − log23 5 =
1 lis 20:45
Janek191:
log23 25 − log23 5 = 2 log23 5 − log23 5 = log23 5
1 lis 20:52
pigor: ...,
... = (log
325−log
35) (log
325+log
35)= log
3255 * log
3(25*5)=
= log
35 * log
35
3= log
35 * 3log
35 =
3log235. ...
1 lis 20:53
Bartek: a jak mam z 18 − z 6, te same podstawy?
1 lis 20:54
...:
=(log325+log35)(log325−log35)=(2log35+log35)(2log35−log35)=
1 lis 20:54
Bartek: log2318 − log236
1 lis 20:56
pigor: ..., Ja.... zapomniałeś 22= 4
1 lis 20:57
pigor: ..., np.
...= log
23(3*6) − log
236= 1
2+log
236−log
236=
1 . ...
1 lis 21:00