granice
monix: limx→2− 2x2−3x−2 =
1 lis 19:56
Janek191:
| | 2 x2 − 3 | |
Tam jest |
| ? |
| | x − 2 | |
1 lis 19:59
1 lis 20:01
monix: Doszłam juz do tego, mam tylko pytanie. dlaczego nie moge podzielić przez najwyższą potęgę
mianownika (tutaj x)? wychodzi wtedy 4 i wiem że to złą metoda ale dlaczego?
1 lis 20:04
Janek191:
Jakie 4 ?
| | 2 x − 3x | | 4 − 1,5 | |
lim |
| = |
| = − ∞ |
| | 1 − 2x | | 0− | |
x → 2
−
1 lis 20:15
Janek191:
Jakie 4 ?
| | 2 x − 3x | | 4 − 1,5 | |
lim |
| = |
| = − ∞ |
| | 1 − 2x | | 0− | |
x → 2
−
1 lis 20:16