matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Karolina:
Bardzo proszę o pomoc. Wyznacz te wartości parametru m, dla których równanie:
m
2
– 4m – 4
cosx =
m
2
+ 1
π
ma rozwiązanie należące do przedziału (0,
).
3
14 lis 23:49
Bogdan:
cos0 = .... ?
π
cos
= .... ?
3
Odpowiedz
Karolino
14 lis 23:58
Karolina:
π
1
cos
=
, a tego pierwszego nie wiem
3
2
15 lis 00:02
Bogdan:
Ponawiam pytanie: cos0 = ? Poszukaj odpowiedzi tu obok w dziale
trygonometria
lub w swoim podręczniku
15 lis 00:21
Karolina:
cos0 = 0
15 lis 08:22