matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Błąd?
Blue:
2
Mam takie zadanie: Wiadomo, że tgα=
i 90 stopni<α<180 stopni. Wynika stąd, że
3
3
√
13
D. cosα= −
− taka jest poprawna odpowiedź, ale czy tutaj nie ma przypadkiem
13
2
błędu, czy nie powinno być tgα= −
?
3
1 lis 17:42
Saizou :
II ćwiartka, tylko sinus jest dodatni w niej
1 lis 17:45
Kacper:
Błąd w treści zadania
1 lis 17:50
Blue:
ok, czyli miałam racje
1 lis 17:54