matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Czarek:
Czym się różni funkcja −sinx od sin−x?
1 lis 12:10
J :
funkcja f(x) = −sinx jest fungcją przeciwną do f(x) = sinx jeśli f(x) = sinx to f(−x) = sin(−x) = − sinx
1 lis 12:17
roxi:
sin(−x)= −sinx
1 lis 12:17