matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działania na potęgach
Kuba:
Wykaż że: (6−20
1/2
)
1/2
−(6+20
1/2
)
1/2
jest liczbą całkowitą
1 lis 12:07
roxi:
L=
√
6−
√
20
−
√
6+
√
20
= k∊C
√
20
=2
√
5
L=
√
6−2
√
5
−
√
6+2
√
5
(1−
√
5
)
2
= 6−2
√
5
i
√
a
2
=|a| L= |1−
√
5
|−|1+
√
5
|=.........
1 lis 12:14
Kuba:
dzięki
1 lis 12:25