matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Piotr Panga:
1
lx−
l, dla xe<−4,0>
4
wyznacz miejsce zerowe funkcji f(x)={
√
x+4
, dla xe(0,1)
9
−4, dla xe<1,10>
1
x−
2
1 lis 11:29
J :
11
....jedno miejsce zerowe: x =
4
1 lis 12:25
Piotr Panga:
ale jak to policzyc?
1 lis 13:28
roxi:
1
1
1/ |x−
|=0 ⇒x=
∉<=4,0>
4
4
2/
√
x+4
=0 ⇒ x= −4∉(0,1)
1
11
3/ 9−4(x−
)=0 ⇒ x=
∊<1.10>
2
4
1 lis 13:33