Fizyka- zadanie
Arkadiusz: Pomocy nie czaje kompletnie jak się za to zabrać:
Ruch punktu opisują równania x=ct y=a+bt
2 gdzie a=1m b=2m/s
2 c=2m/s. Obliczyć wartości
wektorów prędkości i przyspieszenia w chwili t=2s. Znaleźć i narysować tor punktu. Co to za
ruch.
Bardzo proszę o pomoc
1 lis 09:53
Arkadiusz:
1 lis 12:45
Arkadiusz: Proszę o pomoc
1 lis 13:02
J :
..ruch złożony ... jednostajny względem osi OX i jednostajnie przyspieszony względem osi OY
.. podstaw t = 2s ... i wyznacz x i y w chwili: t
.. wykres: znajdź kilka punktów wykresu i rysuj... y(t) = a +bt2 ....zaczynając od punktu
(0,1)...
1 lis 13:06
Arkadiusz: możesz zacząć obliczenia? Jestem zielony i nie czaje zupełnie o co chodzi. Będę wdzięczny
1 lis 13:41
Arkadiusz: proszę
1 lis 14:11
Arkadiusz: ?
1 lis 16:03
Arkadiusz:
1 lis 16:39
Arkadiusz:
1 lis 17:19