matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
k+3/k-1=
lewymatematyk:
k+3/k−1= proszę o pomoc, wiem, że zapewne banał ale mam braki, dziękuję
1 lis 06:39
Janek191:
Jakie jest pytanie ?
k + 3
( k − 1) + 4
4
=
= 1 +
; k ≠ 1
k − 1
k − 1
k − 1
1 lis 08:02